Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@17:29:52 GMT

انتخابات افغانستان و چالشی به اسم طالبان

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۱۸۸۱۶

انتخابات افغانستان و چالشی به اسم طالبان

گروه طالبان به نیروهایش دستور داده است افرادی را که برای موفقیت روند انتخابات و تامین امنیت آن تلاش می‌کنند، هدف قرار دهند.در حالی که طالبان مدعی حمایت از منافع مردم افغانستان است اما بتازگی ضمن تحریم انتخابات مجلس در اطلاعیه ای از حمله به مراکز رای گیری سخن گفته است. فروغ احمدی

درحالی افغانستان تا 13 روز دیگر یعنی 20 اکتبر شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی است که نگرانی های گسترده‌ای درباره اتهامات مربوط به تقلب در انتخابات و بدبینی‌هایی در ارتباط با آن به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات پارلمانی که از جانب شرکای بین المللی به عنوان یک آزمون برای انتخابات راست جمهوری سال آتی میلادی دیده می شود، با چالش های زیادی از جمله اتهامات مربوط به تقلب و نگرانی از بروز خشونت‌های شبه نظامی روبروست.
گروه طالبان در افغانستان که یکی از طرف های اصلی جنگ 17 ساله این کشور بر شمرده می شود، متهم اصلی وارد کردن تلفات به غیر نظامیان است و سازمان ملل متحد جاسازی بمب ها در کنار جاده ای عمومی را مهمترین عامل این تلفات می خواند. اما طالبان همواره از پذیرفتن این مسئولیت شانه خالی می کند و مدعی است که به غیر نظامیان حمله نمی کند.
سه شنبه رسانه های افغانستان اطلاعیه ای را به نقل از گروه طالبان منتشر کردند که آنها حوزه های انتخابیه را در روز رای گیری هدف حمله قرارخواهند داد.
با این حال به عقیده بسیاری از افغان ها، این انتخابات می تواند فرصتی برای پاکسازی پارلمان باشد و امیدی برای حضور بیشتر حامیان مالی بین المللی در افغانستان که از زمان شکست طالبان، در ناآرامی و جنگ به سر می برد.
حدود 9 میلیون رای دهنده و 2500 کاندیدا در این انتخابات برای تعیین 249 عضو پارلمان افغانستان رقابت می‌کنند.
گروه طالبان در اطلاعیه خود انتخابات مجلس افغانستان را یک طرح آمریکایی خوانده و از مردم خواسته است که آن را تحریم کنند
این گروه در گذشته اعلام کرده بود که مانع فرآیندهایی در افغانستان نخواهد شد که برای توسعه و پیشرفت این کشور مفید باشد
اما اطلاعیه اخیر را می توان یک نمونه تعارض آشکار بین شعار و عمل در مسیر اعمال خواست مردم در روند انتخاب نمایندگانشان دانست
سید حفیظ الله هاشمی، سخنگوی کمیسیون مستقل انتخاباتی افغانستان در این باره می گوید: به طور حتم، این انتخابات 20 اکتبر برگزار می شود.
تاکنون شش تن از نامزدان انتخابات مجلس افغانستان در استان های ننگرهار، کابل، قندهار و پروان کشته شده اند و تنها مسئولیت یکی از این حملات را در ننگرهار گروه تروریستی داعش برعهده گرفت اما عاملان حمله به دیگر نامزدان نا شناخته باقی مانده است.
پیر مایودون،‌ نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان می‌گوید: ما خواستار یک انتخابات زمان بندی شده و شفاف هستیم.
این انتخابات در حالی برگزار می شود که سازمان ملل در گزارش ماه مه سال جاری میلادی اعلام کرده بود پارلمان افغانستان بخشی از مشکل فساد است و خود در مسیر حل این مشکل سنگ اندازی می‌کند.
انتخابات مجلس افغانستان مهمترین رویداد سیاسی سال 1397 این کشور محسوب می شود و برگزاری هر انتخاباتی هر چند با کاستی ها و نواقص اجرایی ، برای تبلور اراده مردم درساختار قدرت بهتر از برگزار نشدن انتخابات است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۱۸۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود

سخنگوی ارتش پاکستان مدعی شد حمله انتحاری که جان پنج مهندس چینی را در خیبرپختونخوا گرفت، در افغانستان طراحی شده بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «احمد شریف چوهدری» سخنگوی ارتش پاکستان در یک نشست خبری مدعی شد حمله اخیر به کاروان مهندسان چینی در ایالت خیبرپختونخوا در افغانستان طراحی شده و عامل انتحاری نیز تبعه افغان بود.

چوهدری گفت: توطئه‌ای که در حمله به کاروانی در منطقه بشام از توابع ناحیه شانگله خیبرپختونخوا در 26 مارس منجر به کشته شدن پنج مهندس چینی شد، در افغانستان طراحیشده بود.

وی در ادامه نیز مدعی شد: این بمب‌گذاری انتحاری به آن سوی مرز نیز متصل است و برنامه‌ریزی این ترور در افغانستان انجام شده است. تروریست‌ها و تسهیل‌کنندگان آنها نیز از افغانستان کنترل می‌شدند و بمب‌گذار انتحاری نیز یک افغان بود.

واکنش طالبان به حمله انتحاری علیه چینی‌ها در پاکستان5 مهندس چینی در انفجار تروریستی در پاکستان کشته شدند

دولت و ارتش پاکستان پیش از این نیز بارها مدعی شده بودند ناامنی‌های این کشور ریشه در افغانستان دارد و حکومت طالبان را به حمایت از مخالفان مسلح متهم کرده بودند؛ اتهامی که کابل همواره رد کرده است.

گفتنی است وزارت خارجه حکومت طالبان پیش از این ضمن محکومیت حمله مذکور آن را تلاشی برای تضعیف همکاری‌های منطقه‌ای خوانده بود.

انتهای پیام/.

 

دیگر خبرها

  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان