Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@22:08:11 GMT

همه چیز درباره بیماری آسم

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۸۵۴۵

دود اسپند، سرما و آلودگی هوا، فست فود‌ها، مواد نگهدارنده و افزودنی‌های غذایی از موارد حمله و تشدید کننده بیماری آسم به شمار می‌رود، اما دود سیگار در این بین متهم ردیف اول است. ناطقان: علت نامگذاری روز‌هایی از سال به نام بیماری‌های شایع، در واقع گسترش آگاهی در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری و مراقبت از بیماران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روز جهانی آسم، رویدادی مهم در تقویم سلامت همه کشور‌های جهان به شمار می‌رود و علت اهمیت این روز، شیوع بالای آسم در جهان است.

امسال شعار «شیوع رو به رشد آسم را متوقف کنیم» برای این روز انتخاب شده تا با مشارکت ذینفعان و برنامه ریزی و تعامل برای پیشگیری و کنترل این بیماری اقدام کرد.

بر اساس گزارش‌های در دسترس، شیوع آسم در سراسر دنیا روبه افزایش بوده و به ویژه در جوامعی که سبک زندگی غربی را پیدا کرده و شهرنشین شده‌اند، بیشتر دیده می‌شود.
پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ میلادی بیماری انسداد ریوی مزمن (C OPD) به سومین عامل مرگ و میر در جهان بعد از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها تبدیل شود.

در این باره مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اظهار داشت: در این استان برنامه غربالگری تاکنون اجرایی نشده بنابراین آماری در مورد مبتلایان به بیماری آسم وجود ندارد.

دکتر راضیه السادات میر معینی افزود: آسم در حقیقت زمینه افزایش حساسیتی است که فرد دارد سپس حساسیت او با عوامل محیطی تحریک می‌شود.

وی اضافه کرد: این تحریک اگر به درجه‌ای برسد که دارای علائمی باشد در یک فردی به صورت آلرژی این حساسیت بروز کرده و در شخص دیگری میزان حساسیت به قدری بالا می‌رود که به صورت علائم آسم ظاهر می‌شود.

 

** ابتلای ۹ درصد افراد بالغ و ۱۱ درصد کودکان به آسم

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته شیوع آسم در افراد بالغ ۹ درصد و کودکان ۱۱ درصد است و از این تعداد مبتلایان به آسم ۱۰ درصد دچار آسم شدید هستند و نیاز به بستری در بیمارستان و دریافت دارو دارند.

میرمعینی تاکید کرد: تحقیقات گویای افزایش روز افزون ابتلا به بیماری آسم است و طبق بررسی‌های صورت گرفته تا ۱۰ سال آینده ۲۵ درصد، به مبتلایان به آسم افزوده می‌شود.

وی آلودگی محیط، آلودگی هوا، نوع تغذیه، تمایل کودکان به مصرف مواد غذایی که به تازگی رایج شده، مصرف مواد خوراکی رنگی، مواد نگهدارنده که به غذا‌ها افزوده می‌شوند مولفه‌هایی هستند که در تشدید بیماری آسم تاثیر دارند.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: آمار‌ها گویای این است که چهارمین عامل مرگ و میر، بیماری‌های تنفسی و مزمن نظیر آسم است.

 

** ضرورت آموزش به جامعه هدف

میرمعینی گفت: گروه‌های هدف نظیر دانش آموزان، کارگران فعال در صنایع آلاینده، ماموران راهنمایی و رانندگی، فعالان در نانوایی‌ها و رانندگان جزو گروه‌های هدف آموزشی معاونت بهداشتی همدان هستند که در خانه بهداشت توسط مراقبان سلامت نحوه پیشگیری از این بیماری را آموزش می‌بینند.وی ابراز امیدواری کرد: با برگزاری دوره‌های آموزشی و اطلاع رسانی و آگاه سازی شرایط تحریک کننده بیماری آسم را کمتر کرد.

 

** دود دست دوم و سوم

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه همدان در مصرف سیگار سرآمد است افزود: در گزارش‌های مستند و نظرسنجی‌هایی که توسط کودکان تکمیل شد بیشتر آن‌ها از استعمال سیگار داخل منزل توسط پدر‌ها خبردادند.

میرمعینی اضافه کرد: افزایش مصرف دخانیات و وجود دود دست دوم و دست سوم در خانه موجب بروز و تشدید بیماری آسم می‌شود.

وی توضیح داد: وقتی یک کودک در منزل حضور دارد حتی اگر پدر در بالکن خانه سیگار بکشد باز هم تاثیر منفی بر روی کودک می‌گذارد؛ چرا که پس از استعمال سیگار در داخل محیط بسته اتاق حضور یافته و حتی کودک را در آغوش می‌کشد.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: این در حالی است که طبق مطالعات تا سه ساعت پس از مصرف سیگار، تنفس فرد سیگاری، آلودگی را در داخل خانه پخش می‌کند.

میرمعینی اظهار داشت: غبار دود سیگار حتی بر روی مبل و دیگر وسایل خانه نشسته و هنگام تماس فرد به ویژه کودکان با این سطح، احتمال بیماری زیاد است.

وی گفت: دود دست سوم موادی است که از سیگار کشیدن طولانی مدت در یک فضا پخش شده و نشست غبار آن بر روی وسایل خانه می‌تواند آلوده کننده از نظر تنفسی و سرطان زا باشد.

 

** مناطق سردسیر مستعد آسم

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: همدان در یک منطقه کوهستانی و سردسیر قرار دارد و در این مناطق بروز آلودگی تنفسی و آلودگی ویروسی بالا است.

میرمعینی بیان کرد: در فصل زمستان به علت بسته بودن در و منفذ‌ها و نبود تهویه مناسب در خانه و بروز رطوبت می‌تواند در بیماری آسم تاثیر بگذارد.

وی افزود: از نظر تغذیه به جز آن‌هایی که متمایل به مصرف غذا‌های آماده هستند، مصرف سبزیجات و آش‌ها که در همدان شایع و مرسوم است علامت تغذیه خوبی است.

 

** دیگر علائم آسم

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سرفه بیماران آسمی خشک است و بیشتر در اواسط و آخر شب و اوایل صبح و یا هنگام ورزش یا برخورد با عوامل خطر محیطی بدتر و مانع از خواب می‌شود.

میرمعینی تاکید کرد: اگر سرفه کودکی بیش از چهار هفته طول بکشد باید وضعیت بیمار از نظر ابتلا به بیماری آسم بررسی شود.
وی اضافه کرد: «خس خس» نوعی صدای زیر است که هنگام تنفس و بیشتر در بازدم، هنگام شب و انجام ورزش شنیده می‌شود؛ خس خس عود کننده نیز از علائمی است که باید در صورت مشاهده به آسم مشکوک شد.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: عمل دم و بازدم در تنفس طبیعی به راحتی و بدون احساس فشار یا کمبود هوا صورت می‌گیرد اگر بیمار دچار اختلال در تنفس به صورت «تنگی نفس» شود باید به عنوان یکی از علایم مشکوک به آسم به پزشک مراجعه کند.

میرمعینی گفت: وقتی شدت علایم آسم از حد معمول بیشتر شود به آن «حمله آسم» اطلاق می‌شود و شدت گرفتن حملات آسم سبب مرگ می‌شود.

وی علائم حمله آسم را شامل شدت گرفتن سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس یا احساس فشردگی قفسه سینه، هر گونه سختی در نفس کشیدن در حین راه رفتن و صحبت کردن، نیاز به استفاده زیاد از داروی تسکین دهنده «سالبوتامول» و کاهش در عدد ثبت شده توسط نفس سنج «پیک فلومتر» به کمتر از مقدار طبیعی بیمار، عنوان کرد.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: مصرف دارو تنها راه کنترل آسم نیست بلکه پرهیز از عوامل محرکی که سبب التهاب مجاری هوایی و بدتر شدن آسم می‌شوند نیز بسیار مهم است و این عوامل خطر «آغازگر آسم» نامیده می‌شوند.

 

** نحوه مواجه با حیوانات

میرمعینی گفت: برای پیشگیری از بروز حساسیت به هیچ وجه اجازه ورود حیوانات دست آموز به رختخواب داده نشود و حیوانات دست آموز از خانه خارج شوند.

وی اضافه کرد: اجازه حضور این حیوانات و سایر حیوانات آموزشی شامل موش و خرگوش در کلاس داده نشود و در آزمایشگاه با تهویه مناسب آزمایش‌های مرتبط انجام شود.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: در صورتی که کودک حساس به حیوانات است قبل از بازدید از باغ وحش داروی خود را مصرف کند؛ همچنین از به کاربردن بالش یا تشک حاوی پر، پشم و کُرک پرهیز شود.

میرمعینی ادامه داد: بعضی از بیماران مبتلا به آسم به بو‌های تند مثل رنگ و اسپری مو، عطر و ادکلن، سفید کننده ها، جوهر نمک و شوینده‌ها واکنش نشان می‌دهند و باید از این عوامل محرک در محیط خانه و مدرسه اجتناب کنند.

وی بیان کرد: گرده‌های گیاهی موجود در فضا، اغلب سبب آسم و آلرژی‌های فصلی می‌شوند و درختانی مثل نارون، کاج، سپیدار، علوفه‌های هرز در فصل‌های مختلف مشکل ساز هستند.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: در فصل‌های گرده افشانی با بستن درب و پنجره‌ها می‌توان از نفوذ گرده‌ها به اتاق جلوگیری کرد. منبع: میزان برچسب ها: بیماری آسم ، دود سیگار ، بیماری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بیماری آسم دود سیگار بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۸۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سراب سفره کوه سلسله

ایسنا/لرستان سراب زز یکی از زیباترین سراب‌های شهرستان سلسله که همواره پذیرای گردشگرانی از سراسر کشور است.

سراب زز در روستای جوانمرد در پنج کیلومتری شهر الشتر در یک منطقه سرسبز و دیدنی قرار دارد.

این سراب یکی از مناطق گردشگری پربازدید شهرستان سلسله محسوب می‌شود که از کوه سفره سرچشمه گرفته و پس از مشروب کردن قسمتی از زمین‌های اطراف وارد رودخانه هنام می‌شود.

مردم روستای جوانمرد به‌واسطه آب گوارای سراب زز اغلب زمین‌های خود را به کشت خیار اختصاص داده‌اند و خیار خوش‌طعم جوانمرد در اغلب بازارهای فروش لرستان و حتی استان‌های دیگر کشور طرفداران خاص خود را دارد.

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان در خصوص این سراب می‌گوید: با توجه به آب‌وهوای لرستان و پراکندگی جغرافیای طبیعی این استان، در فصول مختلف سال پذیرای گردشگران هستیم.

وی افزود: با توجه به این گستردگی و حجم بالای مسافران و گردشگران، باید توسعه متوازن در خدمات‌رسانی به اماکن گردشگری انجام شود.

این مسئول گفت: از این‌رو با برنامه‌ریزی انجام شده توانسته‌ایم خدمات گسترده‌ای را در اغلب مراکز گردشگری طبیعی استان ارائه کنیم.

وی ادامه داد: جهت رفاه حال گردشگران و به‌منظور مدیریت مناطق گردشگرپذیر، تأسیسات زیربنایی از قبیل آب آشامیدنی، راه دسترسی، سرویس بهداشتی، سکوهای پیک‌نیکی و ... در مناطق گردشگر پذیر ایجاد شده است.

او اضافه کرد: سراب زز نیز به‌عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین جاذبه‌های گردشگری طبیعی در شهرستان سلسله و با فاصله کمی از مرکز استان واقع شده است.

او گفت: در همین راستا و به‌منظور بهره‌برداری بهینه از جاذبه‌های گردشگری سراب زز در سال‌های اخیر، تأسیساتی از قبیل سرویس بهداشتی، نمازخانه، سکوی گردشگری، آلاچیق و محوطه‌سازی احداث شد.

حجت اله عباسیان معاون گردشگری لرستان نیز از اقدامات گسترده برای توسعه گردشگری متوازن در همه نقاط استان خبر داد و گفت: شهرستان سلسله به دلیل آب‌وهوا و طبیعت بکر، از نقاط گردشگر پذیر در فصل تابستان است.

وی افزود: در این شهرستان، علاوه بر سراب زز، سراب کهمان نیز به‌عنوان مقصد گردشگری میزبان گردشگران زیادی از سراسر استان و سایر استان‌ها است.

او اضافه کرد: برای رفاه حال گردشگران در سراب کهمان سلسله، آبخوری جهت رفاه حال گردشگران احداث شده است.

عباسیان تصریح کرد: همچنین برای رفاه حال گردشگران و مسافران در ورودی شهر الشتر (مرکز شهرستان سلسله) نمازخانه و سرویس بهداشتی احداث شده و برای توسعه اقتصادی و رونق صنایع‌دستی این شهرستان، غرفه‌های صنایع‌دستی احداث شده است.

این مسئول اضافه کرد: همچنین در تپه شهدا سلسله نیز سرویس بهداشتی پیش‌ساخته ۱۰ چشمه‌ای احداث شده است.

ناظر پروژه بهسازی سراب زز نیز در این باره گفت: با هدف ارائه خدمات به گردشگران، زیرساخت‌های گردشگری در این منطقه ایجاد شده است.

رامین ابراهیمی افزود: در این فصل از اقدامات عمرانی به‌منظور رفاه حال گردشگران و بازدیدکنندگان جاذبه گردشگری سراب زز در شهرستان سلسله؛ بهینه‌سازی سرویس‌های بهداشتی، آب‌رسانی و تأمین آب شرب و تکمیل محوطه‌سازی تأسیسات موجود در دستور کار قرار دارد.

او اضافه کرد: در سنوات گذشته در این مجموعه گردشگری این اداره سرویس بهداشتی، نمازخانه، سکوی گردشگری، آلاچیق، محوطه‌سازی و... احداث شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش شستشوی دست و تغذیه سالم برای کودکان
  • دندان‌ها را چه موقع مسواک بزنیم؟
  • سراب سفره کوه سلسله
  • عملیات ساخت ۴ واحد آموزشی در شهرستان صومعه سرا
  • روند کاهشی شاخص‌های مرده زایی و بستری متصل به تولد در استان همدان
  • احداث سرویس بهداشتی در پارک حجاج تبریز
  • احداث سرویس بهداشتی پارک حجاج تبریز
  • ساماندهی بهداشتی اسکله‌های صیادی و محصولات شیلاتی استان بوشهر
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی و بهداشتی در لاران