Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-05-09@00:55:24 GMT

متهم ردیف اول بیماری آسم معرفی شد +علائم آسم

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۴۹۲۱

متهم ردیف اول بیماری آسم معرفی شد +علائم آسم

علت نامگذاری روزهایی از سال به نام بیماری‌های شایع، در واقع گسترش آگاهی در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری و مراقبت از بیماران است.

روز جهانی آسم، رویدادی مهم در تقویم سلامت همه کشورهای جهان به شمار می‌رود و علت اهمیت این روز، شیوع بالای آسم در جهان است.

امسال شعار «شیوع رو به رشد آسم را متوقف کنیم» برای این روز انتخاب شده تا با مشارکت ذینفعان و برنامه ریزی و تعامل برای پیشگیری و کنترل این بیماری اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش‌های در دسترس، شیوع آسم در سراسر دنیا روبه افزایش بوده و به ویژه در جوامعی که سبک زندگی غربی را پیدا کرده و شهرنشین شده‌اند، بیشتر دیده می‌شود.
پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ میلادی بیماری انسداد ریوی مزمن (C OPD) به سومین عامل مرگ و میر در جهان بعد از بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها تبدیل شود.

در این باره مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اظهار داشت: در این استان برنامه غربالگری تاکنون اجرایی نشده بنابراین آماری در مورد مبتلایان به بیماری آسم وجود ندارد.

دکتر راضیه السادات میر معینی افزود: آسم در حقیقت زمینه افزایش حساسیتی است که فرد دارد سپس حساسیت او با عوامل محیطی تحریک می‌شود.

وی اضافه کرد: این تحریک اگر به درجه‌ای برسد که دارای علائمی باشد در یک فردی به صورت آلرژی این حساسیت بروز کرده و در شخص دیگری میزان حساسیت به قدری بالا می‌رود که به صورت علائم آسم ظاهر می‌شود.

** ابتلای ۹ درصد افراد بالغ و ۱۱ درصد کودکان به آسم

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته شیوع آسم در افراد بالغ ۹ درصد و کودکان ۱۱ درصد است و از این تعداد مبتلایان به آسم ۱۰ درصد دچار آسم شدید هستند و نیاز به بستری در بیمارستان و دریافت دارو دارند.

میرمعینی تاکید کرد: تحقیقات گویای افزایش روز افزون ابتلا به بیماری آسم است و طبق بررسی‌های صورت گرفته تا ۱۰ سال آینده ۲۵ درصد، به مبتلایان به آسم افزوده می‌شود.

وی آلودگی محیط، آلودگی هوا، نوع تغذیه، تمایل کودکان به مصرف مواد غذایی که به تازگی رایج شده، مصرف مواد خوراکی رنگی، مواد نگهدارنده که به غذاها افزوده می‌شوند مولفه‌هایی هستند که در تشدید بیماری آسم تاثیر دارند.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: آمارها گویای این است که چهارمین عامل مرگ و میر، بیماری‌های تنفسی و مزمن نظیر آسم است.

** ضرورت آموزش به جامعه هدف

میرمعینی گفت: گروه‌های هدف نظیر دانش آموزان، کارگران فعال در صنایع آلاینده، ماموران راهنمایی و رانندگی، فعالان در نانوایی‌ها و رانندگان جزو گروه‌های هدف آموزشی معاونت بهداشتی همدان هستند که در خانه بهداشت توسط مراقبان سلامت نحوه پیشگیری از این بیماری را آموزش می‌بینند.وی ابراز امیدواری کرد: با برگزاری دوره‌های آموزشی و اطلاع رسانی و آگاه سازی شرایط تحریک کننده بیماری آسم را کمتر کرد.

** دود دست دوم و سوم

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه همدان در مصرف سیگار سرآمد است افزود: در گزارش‌های مستند و نظرسنجی‌هایی که توسط کودکان تکمیل شد بیشتر آن‌ها از استعمال سیگار داخل منزل توسط پدرها خبردادند.

میرمعینی اضافه کرد: افزایش مصرف دخانیات و وجود دود دست دوم و دست سوم در خانه موجب بروز و تشدید بیماری آسم می‌شود.

وی توضیح داد: وقتی یک کودک در منزل حضور دارد حتی اگر پدر در بالکن خانه سیگار بکشد باز هم تاثیر منفی بر روی کودک می‌گذارد؛ چرا که پس از استعمال سیگار در داخل محیط بسته اتاق حضور یافته و حتی کودک را در آغوش می‌کشد.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: این در حالی است که طبق مطالعات تا سه ساعت پس از مصرف سیگار، تنفس فرد سیگاری، آلودگی را در داخل خانه پخش می‌کند.

میرمعینی اظهار داشت: غبار دود سیگار حتی بر روی مبل و دیگر وسایل خانه نشسته و هنگام تماس فرد به ویژه کودکان با این سطح، احتمال بیماری زیاد است.

وی گفت: دود دست سوم موادی است که از سیگار کشیدن طولانی مدت در یک فضا پخش شده و نشست غبار آن بر روی وسایل خانه می‌تواند آلوده کننده از نظر تنفسی و سرطان زا باشد.

** مناطق سردسیر مستعد آسم

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: همدان در یک منطقه کوهستانی و سردسیر قرار دارد و در این مناطق بروز آلودگی تنفسی و آلودگی ویروسی بالا است.

میرمعینی بیان کرد: در فصل زمستان به علت بسته بودن در و منفذها و نبود تهویه مناسب در خانه و بروز رطوبت می‌تواند در بیماری آسم تاثیر بگذارد.

وی افزود: از نظر تغذیه به جز آن‌هایی که متمایل به مصرف غذاهای آماده هستند، مصرف سبزیجات و آش‌ها که در همدان شایع و مرسوم است علامت تغذیه خوبی است.

** دیگر علائم آسم

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سرفه بیماران آسمی خشک است و بیشتر در اواسط و آخر شب و اوایل صبح و یا هنگام ورزش یا برخورد با عوامل خطر محیطی بدتر و مانع از خواب می‌شود.

میرمعینی تاکید کرد: اگر سرفه کودکی بیش از چهار هفته طول بکشد باید وضعیت بیمار از نظر ابتلا به بیماری آسم بررسی شود.

وی اضافه کرد: «خس خس» نوعی صدای زیر است که هنگام تنفس و بیشتر در بازدم، هنگام شب و انجام ورزش شنیده می‌شود؛ خس خس عود کننده نیز از علائمی است که باید در صورت مشاهده به آسم مشکوک شد.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: عمل دم و بازدم در تنفس طبیعی به راحتی و بدون احساس فشار یا کمبود هوا صورت می‌گیرد اگر بیمار دچار اختلال در تنفس به صورت «تنگی نفس» شود باید به عنوان یکی از علایم مشکوک به آسم به پزشک مراجعه کند.

میرمعینی گفت: وقتی شدت علایم آسم از حد معمول بیشتر شود به آن «حمله آسم» اطلاق می‌شود و شدت گرفتن حملات آسم سبب مرگ می‌شود.

وی علائم حمله آسم را شامل شدت گرفتن سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس یا احساس فشردگی قفسه سینه، هر گونه سختی در نفس کشیدن در حین راه رفتن و صحبت کردن، نیاز به استفاده زیاد از داروی تسکین دهنده «سالبوتامول» و کاهش در عدد ثبت شده توسط نفس سنج «پیک فلومتر» به کمتر از مقدار طبیعی بیمار، عنوان کرد.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: مصرف دارو تنها راه کنترل آسم نیست بلکه پرهیز از عوامل محرکی که سبب التهاب مجاری هوایی و بدتر شدن آسم می‌شوند نیز بسیار مهم است و این عوامل خطر «آغازگر آسم» نامیده می‌شوند.

** نحوه مواجه با حیوانات

میرمعینی گفت: برای پیشگیری از بروز حساسیت به هیچ وجه اجازه ورود حیوانات دست آموز به رختخواب داده نشود و حیوانات دست آموز از خانه خارج شوند.

وی اضافه کرد: اجازه حضور این حیوانات و سایر حیوانات آموزشی شامل موش و خرگوش در کلاس داده نشود و در آزمایشگاه با تهویه مناسب آزمایش‌های مرتبط انجام شود.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: در صورتی که کودک حساس به حیوانات است قبل از بازدید از باغ وحش داروی خود را مصرف کند؛ همچنین از به کاربردن بالش یا تشک حاوی پر، پشم و کُرک پرهیز شود.

میرمعینی ادامه داد: بعضی از بیماران مبتلا به آسم به بوهای تند مثل رنگ و اسپری مو، عطر و ادکلن، سفید کننده ها، جوهر نمک و شوینده‌ها واکنش نشان می‌دهند و باید از این عوامل محرک در محیط خانه و مدرسه اجتناب کنند.

وی بیان کرد: گرده‌های گیاهی موجود در فضا، اغلب سبب آسم و آلرژی‌های فصلی می‌شوند و درختانی مثل نارون، کاج، سپیدار، علوفه‌های هرز در فصل‌های مختلف مشکل ساز هستند.

مدیر گروه غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: در فصل‌های گرده افشانی با بستن درب و پنجره‌ها می‌توان از نفوذ گرده‌ها به اتاق جلوگیری کرد.

منبع: ایرنا

آمار دخانیات دانستنی های جالب پزشکی درمان آسم روز جهانی آسم روزهای جهانی ثبت شده مجله سلامت مضرات سیگار ۱۳۹۸-۰۲-۲۶مدیر

منبع: ساتین

کلیدواژه: آمار دخانیات درمان آسم مجله سلامت مضرات سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اختلال کیفوز یا قوزپشتی، یک نوع انحراف در ستون فقرات است که باعث خم شدن بخشی از آن به سمت بیرون می‌شود. این مشکل ممکن است برای افراد در سنین مختلف رخ دهد، اما اغلب در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد. اگرچه این بیماری معمولاً مشکلات جدی را ایجاد نمی‌کند، اما در صورت شدت بالا می‌تواند باعث تغییر شکل ستون فقرات و درد شود. همچنین ممکن است منجر به فشار به قفسه سینه شده و باعث مشکلات تنفسی شود. کیفوز بیشتر در سنین نوجوانی ظاهر می‌شود و گاهی ممکن است مادرزادی یا در سنین بالاتر نیز رخ دهد.

افراد مبتلا به کیفوز ممکن است با قوز قابل توجه در ناحیه پشت روبه‌رو شوند. در صورت شدت بالا، درد کمر و التهاب ناحیه ستون فقرات همراه با ضعف قسمت پایین بدن و حتی فلج پا نیز ممکن است رخ دهد؛ بنابراین تشخیص به موقع و در صورت لزوم، درمان مناسب می‌تواند از عوارض جدی این بیماری جلوگیری کند. این اختلال ممکن است از علل مختلفی نظیر عوامل مادرزادی، اختلالات رشد، آسیب‌های فیزیکی، عفونت ستون فقرات یا حتی وجود تومور نخاعی ناشی شود. در ادامه، قصد داریم درباره انواع کیفوز، علائم آن، روش‌های تشخیص و راه‌های درمان اطلاعات بیشتری منتقل کنیم.

کیفوز یک اختلال نسبتاً شایع است که معمولاً در جوانان و بزرگسالان رخ می‌دهد. در این اختلال، بخشی از مهره‌های منطقه توراکس از حالت عادی خود خارج می‌شود و شکل مثلثی به خود می‌گیرد، که منجر به خم‌شدن ستون فقرات به سمت جلو می‌شود. عوامل تغییر حالت توراکس می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

نشستن طولانی مدت پشت میز یا خم شدن و قوزکردن‌های طولانی و همچنین نشستن، ایستادن و خوابیدن در وضعیت نامناسب، تأخیر در رشد و مشکلات مربوط به رشد بدنی،  که ممکن است ابتلا به کیفوز را زمینه‌ساز کند، به خصوص در دوران کودکی، پیری که منجر به ضعف و سستی ستون فقرات شده و باعث تحول در حالت آن شود. فشردگی مهره‌ها بر روی هم ناشی از شکستگی در ناحیه ستون فقرات، علل دیگر ابتلا به کیفوز ممکن است شامل عفونت دیسک کمر، روماتیسم ستون فقرات، دیستروفی عضلانی و تومور نخاعی باشد.

علائم بیماری کیفوز

همانطور که گفتیم کیفوز یا گوژپشتی یک بیماری شایع است که دو نوع اول آن (انواع آن شرح داده خواهد شد) در بسیاری از افراد رخ می‌دهد. در اغلب موارد کیفوز مشکلی را برای فرد ایجاد نمی‌کند و با ورزش، فیزیوتراپی و قرار دادن بدن در وضعیت نرمال، قابل درمان است. در صورت مشاهده هرکدام از علائم بالا و هم‌چنین خم‌شدنی در قسمت شانه‌ها یا کمر، حتما به کارشناس تربیت بدنی و حرکات اصلاحی، مربی آمادگی جسمانی و یا بدنسازی، و در موارد حاد پزشک مراجعه کنید تا هرچه سریع‌تر تحت درمان قرار گیرید. در صورت عدم درمان، بیماری کیفوز می‌تواند شدت پیدا کرده و عوارضی را در پی داشته باشد. این عوارض عبارتند از:

 -قوز همیشگی در قسمت ستون فقرات

-کمر درد مداوم

 -احساس ضعف یا بی‌حسی در بازو‌ها و پا‌ها

 -تنگی تنفس و ایجاد مشکلات تنفسی

-از دست دادن کنترل مثانه

-بارزترین علائم کیفوز نیز می‌تواند خمیدگی قسمت بالاتنه فرد بیمار به جلو باشد

علائم دیگر این بیماری شامل: وضعیت غیر عادی قرار گرفتن سر، از بین رفتن انعطاف ناحیه فوقانی پشت، سفت شدن همسترینگ، ضعف و بی حسی در پا‌ها و فرسایش دیسک می‌شوند. به هر حال، هرگونه تغییر غیرطبیعی در وضعیت بدن و همچنین علائم فوقانی مورد نظر، نشانگر وجود بیماری کیفوز می‌باشد و در صورت مشاهده آنها، به مربی مراجعه نمایید.

تشخیص

در مرحله اول، در خصوص مراجعین و ورزشکاران به معاینه بیمار می‌پردازیم و سابقه پزشکی یا سلامتی او را بررسی می‌کنیم. از مراجعه کننده می‌خواهیم تا چند حرکت کششی انجام دهد تا وضعیت ستون فقرات و دامنه حرکتی آنرا بررسی نماییم. ابتدا فرد را در صفحه شطرنجی قرار می‌دهیم و از جانب به بررسی وضعیت ستون فقرات می‌پردازیم. سپس فرد بر روی یک سطح صاف دراز می‌کشد. اگر ستون فقرات به حالت نرمال باشد، شدت ناهنجاری در حد متوسط می‌باشد و درمان مناسب قابل انجام است. اگر ستون فقرات همچنان منحنی باشد، باید به دنبال روش‌های درمانی پیچیده‌تر بگردیم. در موارد شدیدتر، آزمایشات تکمیلی مانند تصویربرداری با اشعه ایکس و ام آر آی و یا آزمایش عملکرد ریه نیز مورد نیاز است. تصویربرداری با اشعه ایکس، امکان نمایش استخوان‌های ستون فقرات از زوایای متفاوت را فراهم می‌کند و به ما کمک می‌کند تا وضعیت خمیدگی را مشخص نماییم. ام آر آی همچنین به منظور بررسی وضعیت اعصاب و کانال نخاعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، و آزمایش عملکرد ریه نیز برای بررسی دستگاه تنفسی به خصوصاً در مراحل بعدی تشخیص نقش مهمی دارد که این موارد اخیر باید زیر نظر پزشک باشد.

درمان

برای درمان کیفوز، مربی یا پزشک نکات مختلفی را به‌حساب می‌آورد از جمله سن بیمار، وضعیت سلامتی، نوع کیفوز و شدت خمیدگی. اگر بیمار وضعیت شوئرمن یا شدید داشته باشد، از روش‌های غیرجراحی استفاده خواهد شد. این روش‌ها شامل فیزیوتراپی برای تقویت ماهیچه‌های شکم و کمر، دارو‌های ضدالتهابی مانند ایبوپروفن و آسپرین برای کاهش درد، و همچنین استفاده از بریس برای پشتیبانی از ستون فقرات و به حالت صحیح برگشتن بدن و از همه مهمتر انجام حرکات و تمرینات اصلاحی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویدیو/ چین؛ متهم ردیف اول هک وزارت دفاع انگلیس
  • واردات اتوبوس‌های برقی هم مافیایی شد؟ / شهرداری تهران؛ متهم ردیف اول!
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن