Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسن بمانیان فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ،گفت: بیماری آسم در همه سنین بروز می‌کند معمولا در کودکان زیریکسال  و بالای  یکسال  علائم آسم در آنها مشاهده می‌شود.

او افزود: هرچه سن پایین‌تر باشد احتمال اینکه فرم آسم، آسم آلرژیک باشد بیشتر است و انواع دیگر این بیماری نیز وجود دارد که در گروه‌های سنی مختلف دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بمانیان با اشاره به علائم اصلی آسم، گفت: آسم چهار علامت اصلی دارد و در دوره‌هایی ممکن است این علائم وجود داشته باشد و در دوره‌هایی هم وجود نداشته باشد.

بمانیان اضافه کرد: دوره‌هایی که بیمار علامت دار است سرفه‌هایی را دارد که سرفه ها عموما شبانه است احساس ناراحتی در سینه، تنگی نفس، احساس سنگینی روی سینه و تنفس صدا دار است.

او با بیان ویژگی‌های سرفه‌ها در آسم، گفت: سرفه‌هایی که در آسم با این علائم می‌تواند با خلط یا بدون خلط باشد معمولا در بیماران آسمی حمله سرفه‌های ادامه دار دارند که با دفع خلط سفید رنگ است.

او بیان کرد: بیمار آسمی در فعالیت دچار تنگی نفس می‌شود و فرم‌هایی از آسم وجود دارد که ممکن است هر چهار علامت را باهم نداشته باشند و در کودکان آسم فقط به صورت سرفه‌های مزمن، سرفه‌هایی که به دنبال سرماخوردگی ادامه می‌یابد و ۱۰ تا ۱۵ روز دوره درمان طول می کشد.
او گفت: والدینی هستند که آسم آن‌ها بیشتر علامت تنگی نفس و تنفس صدا دار بارز است.

بمانیان با تاکید برعوامل تشدید آسم، گفت: این عوامل محیطی که در دو گروه تقسیم می‌شوند گروه اول عوامل حساسیت زا یا آلرژن  و گروه دوم عوامل محرک هستند.

او ادامه داد: عوامل آلرژن برای افراد خاصی مشکل ایجاد می‌کنند که معمولا موادی بیولوژیک و از جنس پروتئین یا گلیکو پروتئین  در مواد غذایی، گرده‌های گیاهی یا محصولات جانوری وجود دارند.

چه عواملی بر بیماران آسمی تأثیر دارند؟

بمانیان افزود: عوامل محرک که برای همه بیماران آسمی  مشکل ایجاد می‌کند شامل؛ آلاینده‌های محیط زیست، آلودگی هوا، ذرات معلق  در هوا، فلزات سنگین، گاز دی اکسید کربن و اکسید کربن است.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیماری بیماران آسمی معمولا با هوای سرد  بخار سرد نیز باعث تشدید آسم می‌شود.

بمانیان گفت: سیگار، انواع دخانیات، قلیان، دود اسفند و اجاق گازی که در منزل استفاده می‌شود، وسایل گرما زا و سرمازا، پاک کننده‌های مورد استفاده در منزل که از جنس قلیا یا اسید  به خصوص اگر ترکیب شوند تولید گاز‌های سوزاننده می‌کنند و از دیگر آلاینده‌ها برای آسم  هستند.

عوامل شایع تشدیدکننده آسم چیست؟

او با بیان اهمیت عفونت‌های ویروسی، گفت: یکی از عوامل مهمی که باعث می‌شود علائم آسم در فرد خاموش بوده بروز کند بیماری‌های ویروسی به خصوص سرماخوردگی است و عفونت‌های ویروسی از عوامل شایع و مهم تشدید کننده و بروز آسم هستند.

بمانیان گفت: تشخیص آسم باید از سوی پزشکان متخصص با توجه به مجموع علایم بالینی، یافته‌ها در معاینه بیمار آسمی و تست‌های تنفسی برای بیمار انجام شود.

او با توجه به جنبه ژنتیکی آسم، گفت: آسم بیماری واگیردار نیست، ولی ژنتیکی است و این بیماری با درمان قابل کنترل است.

بمانیان گفت: اگر بیمار آسمی شرایط محیطی مساعد و صحیحی از محل زندگی و کار خود، نوع تغذیه، درمان صحیح داشته باشد بیماری کنترل شده‌ای است و می‌تواند فعالیت‌های روزمره خود را داشته باشد.

او افزود: دارو‌هایی که برای آسم استفاده می‌شود بیشتر به صورت افشانه یا اسپری هستند، بسیار موثر و سریع عمل می‌کنند و عوارض طولانی مدت ندارند.

بیماری آسم مادرزادی است و ممکن است تا آخر عمر فرد مبتلا را گرفتار کند؛ افراد مبتلا باید اسپری مخصوص آسم را همیشه به همراه داشته باشند.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۷۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579

دیگر خبرها

  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • عوامل موثر در بروز آرتروز زانو (فیلم)
  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است