Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@07:43:41 GMT

فوق‌تخصص آسم: دعا کنید باران نبارد!

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۴۹۵۰۵

فوق‌تخصص آسم: دعا کنید باران نبارد!

فارس نوشت: چند هفته از آلودگی هوای تهران می‌گذرد و مسؤولان کشوری و استانی اظهار نظرهای مختلفی در این خصوص داشتند و آخرین تصمیمی که در این خصوص اتخاذ شد، تعطیلی مدارس استان تهران به مدت ۳ روز پیاپی بود.

آلودگی هوا یعنی وقتی غلظت ذراتی که به طور طبیعی در هوا وجود ندارند، به میزان زیادی افزایش پیدا کند اعلام می‌کنیم که آلودگی هوا به وجود آمده است؛ بنابراین مفهوم آلودگی یعنی هوایی که برای سیستم بدنی موجودات از جمله حیوانات، انسان و گیاهان مطلوب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه داشت، بسته به وضعیت هر شهر کشور میزان ذرات آلوده کننده هوا متفاوت است؛ به طور مثال در شهر اصفهان به دلیل وجود کارخانه ذوب آهن شاهد آلودگی متفاوت‌تری نسبت به شهر یزد هستیم. در شهر یزد آلودگی به دلیل خاک و گرد و غبار رخ می‌دهد و در شهر تهران هوای آلوده به دلیل ذرات معلق و دود است، در تمام دنیا با افزایش میزان آلودگی هوا مواجه هستیم و این موضوع تنها منحصر به ایران نیست و تمام کشورها با این پدیده روبرو هستند.

گروه‌های حساس در آلودگی هوا

میزان شاخص کیفیت آلودگی هوا در ساعات مختلف روز با کاهش و افزایش‌هایی مواجه می‌شود، در برخی از ساعات وقتی این شاخص به زیر عدد ۱۵۰ می‌رسد یعنی آلودگی هوای موجود برای گروه‌های حساس خطرناک است و تاثیر بسیاری بر آن‌ها می‌گذارد.

عمدتاً گروه‌های حساس را نوزادان و افراد سالمند آلودگی هوا اثرات منفی بر ریه نوزادانی می‌گذارد که به تازگی به دنیا آمده‌اند و ریه آن‌ها در حال شکل گرفتن است؛ همچنین بر ریه افراد سالمند که مکانیسم دفاعی بدنشان ضعیف شده است نیز اثر منفی خواهد داشت. باید به این موضوع نیز توجه داشت که مادران باردار نیز جزو گروه‌های حساس هستند که باید بیشتر از سایرین مراقب سلامت خود باشند، البته نباید منتظر ماند که در حین مواجه گروه‌های حساس با آلودگی هوا دچار مشکلات تنفسی و بیماری‌های دیگری شوند بلکه در مواقعی عوارض ناشی از آلودگی پس از چندین روز یا چندین هفته بروز می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی: بارندگی راه حل درمان آلودگی هوا نیست

مرتضی فلاح پور، فوق تخصص آسم و آلرژی و از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران می‌گوید: اساسا راه حل درمان آلودگی هوا بارندگی نیست. آلودگی‌های بیرونی دو منبع دارند؛ منابعی ثابت مثل کارخانه‌ها و متحرک مثل خودروها. کیفیت بنزین و خودرو نقش زیادی در کاهش آلودگی هوا دارد؛ به طور مثال در بارش‌های اسیدی شاهد بیماری‌های آسم هستیم پس نمی‌توان گفت بارش باران پس از آلودگی خوب است.

وی با اشاره به عوارض باران پس از آلودگی، ادامه می‌دهد: اجزایی مثل No که به طور طبیعی اثرات سوئی ندارد ممکن است در ترکیب با آب و فرم محلول، اثرات اسیدی پیدا کنند و برای سلامتی بدن خطرناک باشند؛ لذا پس از هوای آلوده و بارش باران توصیه نمی‌شود که زیر باران قرار بگیریم اما نوع ماده موجود در هوا و اثرات آن متفاوت است.

استاندار تهران: باران هوا را پاک می‌کند!

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، روز شنبه ۹ آذر ماه در حاشیه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان تهران در مورد آلودگی هوای استان اظهار داشت: علی رغم بارش باران در دو شب گذشته به سبب انباشت ذرات، این باران نتوانست هوا را پاک کند و بلافاصله عصر جمعه پایداری هوا را داشتیم.

بارندگی‌ها مداوم نیست/ ۳۷ درصد آلودگی هوا برای خودروهای شخصی است

محمد درویش کارشناس و کنشگر محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص میزان تاثیر بارندگی بر آلودگی هوا اظهار کرد: بارندگی‌ها سبب ایجاد باد می‌شود و به دلیل تفاوت دمایی که ایجاد می‌کند باعث عبور انباشت آلودگی‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر بارندگی‌های فعلی مداوم نیست و تاثیر زیادی نمی‌گذارد و به سرعت سطح آلودگی به حالت قبل باز می‌گردد، ادامه داد: در گزارشی که چند روز گذشته شرکت کنترل کیفیت هوای تهران منتشر کرد، ۸۲ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به منابع متحرک مانند خودروهای شخصی، تاکسی‌ها، کامیون‌ها و اتوبوس‌ها و فقط ۱۸ درصد آن‌ها مربوط به منابع ثابت مانند کارخانه ها، معادن و سیستم های گرمایشی منازل هستند.

درویش افزود: بنابر گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میتوان گفت که باید تمرکز ما بر روی مدیریت منابع متحرک باشد چرا که خودروهای شخصی فقط ۳۷ درصد از آلودگی هوا را شامل می شود و اگر بتوانیم رغبت مردم به استفاده از وسائل حمل و نقل عمومی و دوچرخه را افزایش دهیم موفق خواهیم شد با کمترین میزان سرمایه گذاری، بیشترین اثر بخشی را در کاهش آلودگی هوا داشته باشیم.

دست به دعا برای باران یا انجام اقدامات جدی؟

عباس شاهسونی، عضو هیأت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه تعطیلی مدارس راهکار اصلی نیست، می‌گوید: با توجه به اینکه آلودگی بر روی سلامت کودکان تاثیر زیادی دارد، وقتی کمیته اضطرار تشکیل می‌شود، این‌طور نیست که هر موردی را در آن تصویب و اعلام کنند. وقتی شاخص کیفیت هوا برای گروه‌های حساس ناسالم باشد، یکی از اقدامات اولیه این است که تعطیلی مدارس اتفاق بیفتد، اما واقعیت این است که همیشه تعطیلی مدارس راهکار اصلی نیست، بلکه باید دنبال کاهش غلظت آلودگی هوا برویم.

بنابراین لازم است دستگاه‌های مسؤول در این موضوع که تعداد کمی هم ندارند در راستای حل معضل آلودگی هوای تهران اقدامات مؤثری انجام دهند.

وزارت صمت وظایف خود را به خوبی انجام نداده است

شاهسونی می‌افزاید: واقعیت این است که یک وزارتخانه نقش اصلی را ندارد، بلکه ۱۶ تا ۲۰ دستگاه در بحث آلودگی هوا مسئولیت دارند، اما به نوبه خودم فکر می‌کنم وزارت صنعت، معدن و تجارت وظایف خود را به خوبی انجام نداده اند؛ چراکه می‌توانستیم کیفیت خودروها و وضعیت احتراق آنها را بهتر ساماندهی کرده و عمل کنیم.

وی بیان می‌کند: اکنون وزارت صمت موضوع تحریم‌ها را مطرح می‌کند، اما تحریم‌ها در دو سال اخیر شدت پیدا کرده؛ در حالی که ما در بازه‌ای تحریم نداشتیم؛ در نتیجه چرا ما در آن زمان‌ها هیچ فکری نکردیم؟؟؟

زیان ۵.۷ میلیارد دلاری آلودگی هوا بر سلامت جامعه

عباس شاهسونی ادامه می‌دهد: بانک جهانی در سال ۲۰۱۶ گزارشی منتشر کرد هزینه آسایش از دست‌رفته و مرگ‌های زودرس در ایران ۳۰ میلیارد دلار اعلام کرد. البته بر اساس برآوردی که خود ما برابر سال ۹۵ انجام دادیم، ۵.۷ میلیارد دلار مرگ‌های زودرس هزینه بر ما تحمیل می‌کند.

استاندار تهران: هیچ‌گونه تعطیلی به غیر از مدارس نخواهیم داشت

با توجه به افزایش سطح آلایندگی هوا در شهرستان استان تهران و نزدیک شدن شاخص کیفیت هوا به عدد ۲۰۰، پیش بینی می‌شد که ادارات استان نیز به سمت تعطیلی بروند، اما انوشیروان محسنی استاندار تهران دوم دی ماه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، در این خصوص اظهار کرد: هیچ‌گونه تعطیلی به غیر از تعطیلی مدارس که اعلام شده، در استان تهران نخواهیم داشت و تمامی ادارات و دانشگاه‌ها دایر هستند. 

آب پاکی استاندار زمانی بر روی دست مردم ریخته شد که در حال حاضر شاخص کیفیت هوای شهرری از عدد ۲۰۰ عبور کرده و به عدد ۲۱۸ رسیده است.(بخوانید)

خبرهایی که از جنوب شرق استان تهران به دست می رسد، شاخص‌های بالای ۱۵۰ و نزدیک به عدد ۲۰۰ را برای شهرستان‌های قرچک، ورامین، پیشوا و پاکدشت نشان می‌دهد، همچنین طی روزهای گذشته نیز شاخص کیفیت هوا در قرچک از عدد ۲۰۰ عبور کرده بود.

شاخص آلودگی هوا همچنان بالاست

شاخص آلودگی هوای شهر تهران در حال حاضر بر روی عدد ۱۱۱ قرار گرفته و هوای پایتخت آلوده است همچنین این شاخص طی ۲۴ ساعت گذشته بر روی عدد ۱۴۱ قرار داشت و هوا ناسالم بود.

شهر تهران از ابتدای سال ۲۵ روز هوای پاک، ۱۹۴ روز هوای سالم، ۵۲ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۴ روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.

این در حالی است که در مدت مشابه سال پیش، تهران ۱۵ روز هوای پاک، ۲۱۸ هوا سالم و ۴۲ روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است، براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، آلودگی هوا در هفته پیش رو نیز ادامه خواهد داشت.

حال باید منتظر ماند و دید که مدیران شهری و استانی در کنترل آلودگی‌ها آیا باز هم به تعطیلی مدارس بسنده خواهند کرد یا قرار است برنامه‌های بهتری را اتخاذ کنند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۹۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌دوشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ شاخص کیفیت هوا با عدد ۸۹ در شرایط سالم (زرد) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۵۸ در وضعیت ناسالم (نارنجی) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های انقلاب با شاخص ۱۰۲ ناسالم (نارنجی)، رهنان با شاخص ۹۳، کردآباد و دانشگاه صنعتی با شاخص ۸۴، پارک زمزم با شاخص ۸۰، ولدان با شاخص ۷۸، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۷۵، سپاهان‌شهر با شاخص ۷۴، فرشادی با شاخص ۷۳، کاوه با شاخص ۶۷، فیض با شاخص ۶۴ و میرزاطاهر با شاخص ۶۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم گفت: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

وی با اشاره به گزارش هواشناسی و پیش آگاهی کیفیت هوا خاطرنشان کرد: طی بررسی نقشه‌های هواشناسی، امروز از نیمه غربی استان شرایط افزایش ابر و بارش‌های رگبار بهاری پیش‌بینی می‌شود و به تدریج برخی دیگر از نواحی را فرا خواهد گرفت، برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری در سطح استان افزایش سرعت وزش باد و تندباد لحظه‌ای مورد انتظار است. آسمان شهر اصفهان نیز امروز قسمتی ابری کم کم افزایش ابر، رگبار و رعدوبرق، گاهی وزش باد خواهد بود.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۸۹ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۱۲۵، پروین و خرازی با شاخص ۱۰۵ در موقعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت قهجاورستان با شاخص ۱۶۲ ناسالم (قرمز)، زرین‌شهر با شاخص ۱۲۳ و شاهین‌شهر با شاخص ۱۰۱ ناسالم (نارنجی)، کاشان با شاخص ۵۸، خمینی‌شهر با شاخص ۵۹، نجف‌آباد با شاخص ۹۴، سجزی با شاخص ۹۲ و مبارکه با شاخص ۷۳ سالم (زرد) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 750991

دیگر خبرها

  • کیفیت هوای تهران امروز چگونه است؟
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • هوای رباط کریم تقریبا سالم است/خرابی دستگاه پایش آلودگی هوا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت