Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@19:01:22 GMT

آرامش خانواده در گروه رجوع به قرآن و اهل‌بیت(ع)‌ است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۵۲۸۵

آرامش خانواده در گروه رجوع به قرآن و اهل‌بیت(ع)‌ است

استاد حوزه علمیه گفت: برای آرامش در کنار اعضاء خانواده باید سراغ قانون الهی در قرآن و احادیث اهل‌بیت(ع) برویم.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ماندگاری استاد حوزه علمیه به مناسبت ماه مبارک رمضان شامگاه چهارشنبه ۱۰ اریبهشت در مسجد جامع غدیر در قالب فضای مجازی به سخنرانی پرداخته و گفت: خانواده مهمترین بنا در اسلام از نظر تربیت دینی و اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: خانواده مهمترین بنا برای تحقق اهداف نظام و تمدن اسلامی است که قوانینی دارد.


حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با بیان اینکه یکی از قوانین تحکیم خانواده قانون هدایت است، عنوان کرد:‌ امروز قانون هدایت در همه جای عالم و برای استفاده از هر چیزی جاری و ساری است.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: شما هر وسیله‌ای بخرید توسط سازنده دفترچه راهنمایی برای استفاده از آن وجود دارد چگونه ممکن است خالق عالم هستی انسان را به عنوان مخلوق خود هدایت نکند.
وی با بیان اینکه خداوند هیچ مخلوقی را بدون هدایت قرار نداده است، اظهار کرد: خداوند خالق و هدایت‌گر به سوی کمال است، خداوند همه عالم را برای انسان و انسان را برای بندگی خود خلق کرده است یعنی کمال عالم در این است که در خدمت انسان باشد و کمال انسان در بندگی خداوند است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری درباره قانون هدایت الهی، بیان کرد: این قانون در شاخه‌های مختلف قرار دارد که یکی از آنها در خانواده است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند برای عالم دنیا رمز ورود قرار داده که قانون هدایت خلقت است، گفت: رمز ورود به مخلوقات عالم استفاده درست از آنها با راهنمای خداوند و به نام ایشان ممکن است. اگر از هر چیزی به نام خداوند استفاده کردید به نفع شما خواهد بود در غیراین صورت نه تنها سودی از آن به شما نمی رسد بلکه ضرر خواهید کرد.
وی افزود: فرعون هزاران کودک را کشت که حضرت موسی(ع) به دنیا نیاید، اما حضرت آسیه(س) برای نگهداری حضرت موسی(ع) در نزد خود از اسم «ربّ» پروردگار استعانت گرفت، امروز هم اگر همسران به نام پروردگار متعال با یکدیگر صحبت کنند آرامش در زندگی آنها برقرار می‌شود.


حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری ادامه داد: داستان حضرت آسیه(س) نشان می‌دهد که هر کس به اسم «ربّ» کار کند می‌توانند اعضای خانواده را در مسیر درست قانع کنند. پیامبر(ص) همه اهل‌بیت(ع) مردم را به اسم«ربّ» هدایت می‌کردند. امروز هم اگر اجازه بدهند امام ما به اسم «ربّ» مردم را هدایت کند همه مردم دنیا قانع می‌شوند.
استاد حوزه علمیه افزود: همه اقشار جامعه باید به اسم «ربّ» کار کنند، امام راحل و حاج قاسم به اسم «ربّ» جوانان را حامی انقلاب کردند. 
وی با بیان اینکه قانون هدایت در دین به نام ولایت است، گفت: برای استفاده درست از همه نعمات الهی از جمله آرامش در کنار اعضاء خانواده باید سراغ قانون الهی قرآن و احادیث اهل‌بیت(ع) برویم و از علما که مترجم قرآن و روایات اهل‌بیت(ع) هستند استفاده کنیم.

 

 

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام ماندگاری خانواده قرآن و عترت حجت الاسلام والمسلمین استاد حوزه علمیه قانون هدایت اهل بیت ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۵۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده

به گزارشگروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ  مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۲۱): حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت» آورده است که گزارش پیش‌رو به بررسی جداول تفضیلی اعتبارات حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت در بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، مقایسه رشد اعتبارات دستگاه‌های اصلی، سنجش میزان انطباق جداول با احکام بودجه‌ای سال ۱۴۰۳، ارزیابی سنجه‌های عملکردی و ارائه پیشنهاد‌هایی در این زمینه خواهد پرداخت. 

این گزارش بیان می‌کند که از جمله نکات مثبت و متمایز بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سنوات گذشته پررنگ‌تر دیده شدن و همچنین شفاف شدن موضوعات و دستگاه‌های مرتبط با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در قالب جدول (۲۳) است. این امر نقش قابل‌توجهی در روشن‌تر شدن نحوه هزینه‌کرد این اعتبارات و به‌ویژه نظارت عملیاتی‌تر در فرایند بودجه اعمال می‌کند. 

این گزارش مطرح می‌کند که علاوه‌بر این روشن شدن سهم هر یک از دستگاه‌ها و هم چنین میزان اعتبار اختصاص یافته به آنها از منابع بند «ب» تبصره «۱۳» را باید از جمله نکات مثبت دیگر لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در حوزه خانواده، زنان و جوانی جمعیت دانست.

 

* سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان

این گزارش ادامه می‌دهد که نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده در لایحه بودجه نشان‌می‌دهد این سنجه‌ها از یک‌سو جامع و مبتنی‌بر شرح وظایف تخصصی دستگاه‌ها طراحی نشده و از سوی دیگر مبنای پیش‌بینی مقدار ۱۴۰۳ در آنها روشن نیست. علاوه‌بر این عملیاتی نبودن برخی شاخص‌ها جهت سنجش و عدم تطابق با برنامه هفتم پیشرفت از دیگر ایرادات این سنجه‌هاست. 

* نظارت‌پذیرتر شدن و شفاف‌تر شدن هزینه‌کرد 

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌دهد که می‌شود با هدف نظارت‌پذیرتر شدن و شفاف‌تر شدن هزینه‌کرد اعتبارات حوزه زنان، خانواده و جوانی جمعیت این موارد در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ اعمال شود؛ انتقال اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای دبیرخانه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از جدول (۹) ردیف‌های متفرقه به جدول (۷)، انتقال ردیف دبیرخانه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از ذیل سازمان برنامه و بودجه به ذیل نهاد ریاست‌جمهوری، پیش‌بینی بخشی از اعتبار جدول (۱۲) برای موضوع ساماندهی روش‌های جایگزین نوین در حوزه ناباروری و پوشش بیمه پایه آنها (حکم بند «ب» ماده (۸۱) مصوبه برنامه هفتم پیشرفت) از محل بخشی از اعتبارات بند «ترویج فرهنگ فرزندآوری و اقدامات مؤثر در راستای جوانی جمعیت».

* سنجه‌های عملکرد حوزه زنان خانواده و جوانی جمعیت

این مرکز همچنین پیشنهاد می‌کند که سنجه‌های عملکرد حوزه زنان خانواده و جوانی جمعیت در جدول (۷-۲) مبتنی‌بر مصوبه برنامه هفتم پیشرفت وظایف تخصصی دستگاه اصلاح و تکمیل شود. موضوع اختصاص زمین رایگان برای خانواده‌های دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال و خانواده‌هایی که فرزند سوم آنها پس از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به دنیا آمده مورد توجه قرار گیرد. همچنین سامانه برخط برای صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و بیشتر (ماده (۲۵) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، راه‌اندازی مراکز تسهیلات زایمانی در مناطقی که دسترسی یک ساعته به پزشک ندارند (ماده (۴۹) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، کاهش در سن بازنشستگی برای مادرانی که صاحب فرزند می‌شوند (بند «ت» ماده (۱۷) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، مهدکودک سازمانی (ماده (۲۲) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، بیمه درمان ناباروری (ماده (۴۳) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)، توسعه فرهنگ واسطه‌گری در امر انتخاب همسر (ماده (۳۷) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) در جدول (۲۳) و اختصاص بخشی از اعتبار این جدول برای اجرایی شدن موارد یاد شده از محل بند‌های «افزایش مشارکت و مردمی‌سازی و انجام فعالیت فرهنگی و ردیف اجرای احکام عمومی مندرج از قانون جوانی جمعیت» ایجاد شود. همچنین مصادیق عبارت «اجرای احکام عمومی مندرج از قانون جوانی جمعیت» در جدول (۲۳) لایحه بودجه روشن شود. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه «آبی» در باگالری
  • اختصاص ۲۰ پلاک مسکونی مشمولان قانون جوانی جمعیت در رضوانشهر
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران