Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@14:20:11 GMT

اسم دارو‌ها از کجا می‌آید؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۳۱۴۴

اسم دارو‌ها از کجا می‌آید؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هر دارویی حداقل سه نام مختلف دارد که شامل نام شیمیایی، نام عمومی (ژنریک) و نام تجاری دارو می‌شود. نام شیمیایی یک دارو در واقع جنبه انتخابی ندارد بلکه با توجه به ساختار مولکولی آن از پیش مشخص است.

به عبارت دیگر، نام شیمیایی یک دارو در واقع ارائه دهنده تصویری واضح از مولکول دارو است و یک شیمی دان ورزیده می‌تواند با استفاده از آن، ساختار مولکولی دارو را ترسیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه اغلب دارو‌ها مولکول‌های بزرگ و پیچیده هستند، معمولا نمی‌توان از نام شیمیایی آن‌ها به راحتی استفاده کرد به همین دلیل به هر داروی جدید تحت مجموعه‌ای از قوانین بین المللی مشخص، یک نام عمومی (ژنریک) داده می‌شود که بسیار کوتاه‌تر است.

با توجه به نام ژنریک، اغلب می‌توان دریافت که دارو به کدام گروه دارویی تعلق دارد. برای مثال پسوند AZEPAM تعلق دارو را به گروه دارو‌های آرامبخش بنزودیازپینی می‌رساند یا پسوند vir نشاندهنده ساختار آنتی ویروسی بودن دارو است.

علاوه بر این دو نام، به دلیل آنکه مراحل تحقیقات و پژوهش برای ساخت یک داروی جدید بسیار زمانبر و پرهزینه است، بسیاری از کارخانه‌ها و شرکت‌های داریی معمولا حق انحصاری دارو را برای مدتی معلوم به خود اختصاص می‌دهند.

شرکت داروسازی برای اینکه پس از پایان این دوره باز هم بتواند ترکیب دارویی خود را از بین محصول سایر شرکت‌ها متمایز کند، نام تملیکی خاصی را برای محصول خود برمی گزیندو در تبلیغات دارویی نیز معمولا نام تجارتی آن را با حروف بزرگتر می‌نویسند.

برای مثال داروی پروپرانولول (برای کاهش فشار خون و تنظیم ضربان قلب) هم اکنون با ۶۰ نام مختلف در بازار مصرف یافت می‌شود.

منبع: مجله دانستنی‌ها

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نام داروها دانستنی های پزشکی دارو نام شیمیایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۳۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال عرضه داروی ایرانی SMA در خرداد

حیدر محمدی درباره تولید داخلی داروی بیماران SMA اظهار کرد: یک شرکت دانش‌بنیان در مسیر تولید داروی داخلی بیماران SMA گام برداشته است و داروی تولیدی در مرحله «ارزیابی کیفی» و سپری کردن مباحث آزمایشگاهی است. اگر نمونه داخلی داروی بیماران SMA تاییدیه‌های لازم را کسب کند، حدود خرداد وارد مرحله تولید شود.

وی با بیان اینکه درباره امور مطالعاتی و پژوهشی نمی‌توان به طور دقیق اظهار نظر کرد، افزود: شرکت دانش‌بنیانی که در مسیر تولید داروی ایرانی بیماران SMA گام برداشته، وعده داده است که شاید در خرداد بتوانیم تولید این دارو را آغاز کنیم. امیدواریم که مشکلی در زمینه تولید داروی داخلی بیماران SMA پیش نیاید و در مسیر تامین این دارو گام برداریم.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره توزیع نمونه خارجی داروی بیماران SMA گفت: نمونه خارجی داروی بیماران SMA را نیز طی ۲ مرحله وارد کشور کرده‌ایم و براساس اولویت‌های تعریف شده در اختیار جامعه هدف قرار دادیم. آن گروه از بیمارانی که جزو گروه «اولویت نخست» بودند داروی وارداتی را مصرف کرده‌اند. گروه «اولویت دوم» نیز در حال دریافت این دارو هستند که شرایط آن ها باید ارزیابی شود. ارایه دارو برای سایر بیماران مبتلا به SMA که جزو دیگر اولویت‌ها هستند مستلزم بررسی اثربخشی دارو است.

وی درباره هزینه‌های واردات نمونه خارجی داروی بیماران SMA گفت: به طور قطع داروی تولید داخلی این بیماران نسبت به نمونه خارجی ارزان‌تر و توجیه‌پذیرتر است.

محمدی ادامه داد: موضوع مطالعات هم‌ارز زیستی در خصوص داروهای شیمیایی مطرح می‌شود اما بررسی‌های ارزیابی بالینی درخصوص داروهای بیولوژیک انجام می‌شود. بازهم تاکید می‌کنم شرکت دانش‌بنیانی که در مسیر تولید داروی بیماران SMA گام برداشته، قول داده است که بتوانیم این دارو را در خرداد ارائه کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رشد مجدد دندان با دارویی جدید
  • ماجرای ترخیص روغن‌های آلوده به سموم چیست؟
  • داروی ایرانی SMA در چه مرحله‌ای است؟
  • احتمال عرضه داروی ایرانی SMA در خرداد
  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو منصوب شد
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟